Invățăm cum să gestionăm banii

Prima zi de gestionare corecta a banilor – Sofia ia lecții de la tăticul ei. Iși dorește foarte mult setul de căluți cu păr lung de la magazinul de lângă casă și tăticu o învață că de fapt ea îl poate cumpăra singură adunând bani până la ziua ei. Totodată va învăța valoarea banilor.

Mămica a confecționat trei plicuri pe care Sofia și tata le-au colorat împreună și le-au atribuit în felul următor: plicul roz pentru Cheltuieli, plicul albastru pentru Economii și plicul mov pentru acțiuni de Generozitate. În plicul roz Sofia va aduna bani pentru jucăriile pe care și le dorește, iar în plicul de economii va pune deoparte din banii pe care-i va primi în fiecare săptămână de la tăticul ei, pentru a-și procura în viitor lucruri de importanță majoră.

Banii din plicul pentru acțiuni de Generozitate, Sofia îi va folosi pentru a învăța să dăruiască altora din ceea ce câștigă ea. De fiecare dată când va primi bani de la tata, ea va pune 25% în plicul pentru dărnicie, 25% la economii și 50% pentru cheltuieli.

Am fost uimită să văd încântarea de pe fața Sofia! Era pur și simplu fascinată și nu-i scăpa nimic din ceea ce spunea tăticul ei!

Implementăm principiile din Smart Money Smart Kids!

 

 

Ti-ar mai plãcea urmãtoarele...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *