Un speaker la un eveniment recent mi-a inspirat ideia de VITALITATE și am realizat că în relația de cuplu este tocmai ceea ce ne lipsește de multe ori nouă femeilor.
Oboseala și frunțile încrețite nu sunt atrăgătoare!!!
Ce facem să le prevenim și să ne păstrăm vitalitatea? Potrivit dicționarului explicativ al limbii române, vitalitatea este putere de viață, vigoare VITALĂ, energie, forță, dinamism. Cineva spunea că NU timpul este resursa cea mai prețioasă astăzi.
Dacă doar aș avea mai multă ENERGIE…
Am ales să-mi încep săptămâna implementând doar 5 pași, care, cred eu că pot avea un impact esențial în creșterea vitalității. Trebuie să admit că deși pe toate le-am implementat periodic, pe unele le-am întrerupt și am hotărât să le iau de la început.
- Să zâmbesc mai mult. Nimeni nu este atras de o față încruntată și tristă. Să cultiv dragostea soțului meu prin fiecare zâmbet. Un lucru pe care îl admir la mama mea este că nu-și dă pe față toată starea interioară numai ca nu cumva să-i afecteze pe cei din jurul ei. Își ascunde oboseala și alege să zâmbească, dar zîmbetul ei este sincer fiindca motivația ei este izvorâtă dintr-o iubire sinceră.
- Să cânt mai des, prin casă. Cântatul reflectă într-un mod subtil starea mea de mulțumire și fericire. Un om nemulțumit nu este capabil să cânte. Dar pe lângă asta, îmi influențează semnificativ starea mea fizică, psihică și emoțională. Filmul Frozen le-a marcat pe fetele mele într-un mod pozitiv în sensul că le surprind uneori exprimându-și emoțiile sub formă de cântec. Uneori e mai ușor să-mi exprimi supărarea în acest fel fără să rănesc sentimente celuilalt.
- Să exersez în fiecare zi nu doar ca să-mi mențin greutatea, dar ca să păstrez vitalitatea.
- Să beau mai multă apă. Am remarcat că pielea deshidratată scoate în evidență până și cele mai mici riduri. Iar nivelul meu de energie depinde în mare măsură de cantitatea de apă pe care o consum.
- Să mă întrerup pe 5 minute din lucru ca să mă joc cu copiii. Uneori trece prea mult timp până îmi termin lucrul și pierd momente prețioase cu copiii mei. Îl admir pe soțul meu pentru că are această calitate deosebită de a se opri din lucruri importante pentru a le acorda atenție copiilor. Evident ei sunt mai importanți pentru el. Vreau să-i urmez exemplul și să practic aceste pauze de 5 minute.
Nu am încercat regula de 21 de zile pentru implementarea unui obicei sănătos, dar ceea ce m-a ajutat întotdeauna a fost să le am scrise și să le recitesc în fiecare seară înainte de culcare. În felul acesta mă simt mai pregătită pentru ziua de mâine.
Ce funcționează pentru tine? Cum reușești să cultivi obiceiuri noi și ce te ajută să-ți păstrezi energia vitală pe tot parcursul zilei?