Patru calități pentru care el te va prețui!

No automatic alt text available.

O femeie mai în vârstă pe care o respect foarte mult și-a dezvăluit secretul relației cu soțul ei:

”Bucuria și desfătarea pe care eu și soțul meu o găsim unul în celălalt, nu e generată de faptul că el e bărbatul perfect, sau că este sensibil la nevoile mele. Nici de faptul că el duce gunoiul afară și câștigă destui bani. Nici că face întotdeauna ce trebuie. Dar este generată de ABILITATEA MEA de a face alegeri corecte în fiecare zi. Nu sunt ranchiunoasă, deși aș avea dreptul să fiu supărată. Îmi aduc aminte în fiecare zi să fiu femeia pe care i-a dat-o Dumnezeu acestui bărbat. Această atitudine mă ajută să fiu tocmai asta: un dar, un partener de viață jovial.”

Vreau sa menționez patru calități care scot în evidență abilitatea femeii de a pune nevoile soțului mai presus de ale ei. Oare nu așa spune un proverb al înțeleptului Solomon: ”Cine este smerit cu duhul capătă cinste” și oare nu sunt acestea cuvintele Mântuitorului: ”Căci oricine se înalţă, va fi smerit; şi cine se smereşte, va fi înălţat” ?!

Dacă ești femeie, atunci:

Vrei să fii PREȚUITĂ! Vrei să fii ONORATĂ!

Și dacă vrei asta cu adevărat, atunci:

  1. Nu te superi la tot pasul și nu ții supărarea. Nu te aștepți ca el să ghicească de ce ești supărată. Supărarea e un vierme mic care distruge o relație pe dinăuntru. La suprafață arată bine, dar pe dinăuntru totu-i stricat. Răul care l-a facut se vede abia după ce e prea târziu să mai repari ceva.
  2. Nu ești geloasă când interacționează cu alte femei. Sub gelozie se ascunde frică și subestimare. Te îndoiești de valoarea ta și ți-i frică să nu-l pierzi. Renumita cântăreață din anii 50, Lorreta Lynn, avea un cântec care s-ar traduce cam așa:

”Nu ești suficient de femeie ca să-mi iai bărbatul
Femei ca tine sunt câte vrei, le cumperi oriunde
Uneori bărbații pot fi atrași de ce n-au nevoie,
Chiar dacă se mai uită la tine, e îndragostit de mine,
Ca să mi-l iai tu, va trebui ca eu să mă dau la o parte,
Dar eu n-am de gând să mă mișc de aici”

3. Ești disponibilă când are nevoie de tine. Ești gata să-l ajuți când te roagă ceva. O faci pentrucă-ți pasă de problema lui. Asta înseamnă de cele mai multe ori să lași ceva din mână, să te oprești din ceea ce crezi tu că-i mai important de făcut, și să-l ajuți pe el. Este un mod de a-i arata respect, iar ”respectul față de un bărbat este apogeul feminității”. O femeie înțeleaptă înțelege adevărul care se ascunde în spatele acestor cuvinte.

4. Ești discretă în raport cu alții despre problemele lui. O soție bună protejează imaginea soțului ei în fața celorlalți și nu-i face observații. El se simte bine alături de tine fiindcă știe că îl vei vorbi de bine.

Și eu obișnuiam să fiu supărăcioasă. Dar supărarea nu mi-a adus nici un bine. Nu am câștigat niciodată nimic prin faptul că mă simțeam ofensată. Dimpotrivă, ratam momente frumoase pe care le-aș fi putut avea cu soțul meu. Supărarea distruge armonia și buna dispoziție într-o relație.

Un prieten îmi povestea că are o regulă după care își conduce familia: ”De fiecare dată, presupunem cei mai bun în ceilalți”, cu alte cuvinte:

”Cu siguranță nu asta a avut în vedere!”

Atunci nu mai rămâne loc pentru supărare.

Ți s-a întâmplat ca soțul tău să fie profund rănit prin ceva ce ai spus sau ai făcut fără să fi avut nici cea mai vagă intenție s-o faci? Cu siguranță ai fost înțeleasă greșit și ți-ai fi dorit să poți lua înapoi ce ai spus… Nu se simte oare și el așa uneori? Doar că natura lui masculina nu-l va lăsa să ți-o spună.

O femeie veselă, care nu i-a totul la inimă, se face plăcută! Ea va fi prețuită!

Ti-ar mai plãcea urmãtoarele...

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *