Nu încerca să-l schimbi

Te vei alege doar cu frustrări pentru că reacția naturală a unui bărbat este să opună rezistență. Dacă ți-ai format deja obiceiul de a-l cicăli și a-i face observații, cel mai probabil el deja s-a obișnuit cu asta și nu le mai bagă în seamă. ”Bine, bine”, apoi face cum vrea el.

 

 Plătești scump încercând să-l schimbi cum îți place ție. Cu fiecare reproș, cu fiecare nemulțumire, picătură cu picătură, îl îndepărtezi de tine. Inițial la nivel sentimental, apoi fizic.

 

Acceptarea presupune îngăduință

Îi dai pace și nu-l mai bați la cap cu fiecare lucru care nu-ți convine sau pe care l-ai face altfel decât el. Adopți o atitudine de iertare și bunăvoință.  În loc să-i faci observații la tot pasul, te uiți la partea bună. Depui un efort să observi calitățile frumoase. Cu siguranță soțul tău face multe lucruri frumoase pe care ai încetat să le remarci.

Într-o zi se terminase praful de spălat și am intrat în panică. Aveam nevoie să spăl ceva urgent. Spre bucuria mea am observat imediat pe raftul de alături un pachet nou de 3kg cu detergent. Nu eu îl cumpărasem. Soțul meu are o calitate deosebită de a se asigura că avem întotdeauna rezerve de lucrurile de primă importanță în casa noastră. Niciodată nu am ajuns la ultima pastă de dinți sau la ultimul șampon. Nu-i mulțumisem până atunci pentru acest lucru dar în acel moment i-am spus cât de mult apreciez că se îngrijește de acest aspect în familia noastră.

Atitudinea pozitivă

 

”Trebuie să privim totul într-o lumină frumoasă, pentru a putea suporta totul cu inima ușoara.” SENECA

E bine să fim asemenea copiilor. Să nu ținem supărarea în inimă. Copiii iartă ușor și nu adună resentimente spre deosebire de noi. Seninătatea din inima lor se vede pe față!

Să nu permitem să ne ia gura pe dinainte. Mai bine o vorbă bună. Un compliment. Un cuvânt care să încurajeze și să zidească. O femeie care se irită la tot pasul e greu de iubit iar una supărăcioasă cu atât mai mult. Bunica mea avea o vorbă: ”Supărarea e putregai în oase”.

Un bărbat vrea alături de el o femeie care-l acceptă și-l înțelege. Dar orice bărbat vrea să fugă cât mai departe de o femeie certăreață, nemulțumită și supărăcioasă.

Mai bine să locuiești singur în pustie (pe facebook sau la o bere cu prietenii), decât cu o femeie cicălitoare și supărăcioasă” – proverbul înțeleptului Solomon.

Ti-ar mai plãcea urmãtoarele...

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *