Gata cu shopping la repezeală

Am realizat ca dacă merg mai rar la cumparaturi și încerc să mă descurc cu ce am în casă până la următoarea vizită la magazin atunci cheltui semnificativ mai puțini bani pe lună pe alimente.

 

Faptul ca merg cel mult de doua ori pe saptamana la cumparaturi (in loc de patru) ma motiveaza sa-mi planific mai bine lista si sa nu mai fac cumparaturi la repezeala cand ma opresc in fata rafturilor de fainoase si incerc sa-mi aduc aminte daca mai am faina de porumb. Nu de putine ori m-am trezit cu trei pachete de orez lung si nici unul de orez rotund fiindca in magazin nu-mi puteam aduce aminte de care n-am.

 

Sora mea foloseste borcanele de sticla tocmai cu acest scop. E foarte usor sa vezi ce alimente trebuiesc suplinite.

 

Aceleasi principii le-am gasit valabile si cu shopping-ul neplanificat dupa imbracaminte. Ce folos sa gasesc o bluza superba la reduceri daca nu am la ce sa o combin. Si ma trezesc cu 4 bluze foarte faine dar nici una nu se potriveste la pantalonii mei. Asa ca ma gandesc bine inainte sa merg la shopping. Ma asigur ca am trecut cel putin odata cu ochii prin garderoba sa vad ce imi trebuie cu adevarat, ce articole importante imi lipsesc si sa nu mai cumpar lucruri doar fiindca sunt ”on sale”. In loc de trei posete ieftine de aceeasi culoare, cumparate spontan fiindca aveau un pret foarte bun, voi investi putin mai mult timp, rabdare si cu aproape aceeasi suma de bani imi voi lua o poseta calitativa care sa-mi slujeasca un timp indelungat.

 

Mai bine mai putine articole care se combina perfect decat o multime pe care nu le pot combina cu nimic. De cele mai multe ori pretul real al unui articol de imbracaminte este determinat de frecventa utilizarii lui. O pereche de pantaloni care au costat $20 la reduceri dar pe care i-ai purtat o singura data anul trecut te-a costat mai mult decat o rochie de $150 de dolari la pret deplin pe care ai purtat-o cu 10 ocazii diferite in acelasi an.

 

Pretul real nu este cel pe care l-ai platit dar este pretul per utilizare.

 

Poate ai gasit si alte secrete care te ajuta sa te incadrezi in bugetul pe care ti l-ai propus. Sunt curioasa si as vrea sa le incerc si eu!

 

Ti-ar mai plãcea urmãtoarele...

1 comment

  1. Vorbind despre imbracamintea care se potriveste sau despre acele 4 bluze:) Eu am 2 fuste pe care nu le-am purtat de aproape 2 ani, pentru ca nu am bluze potrivite pentru ele.

    Acum sunt interesata de conceptul “capsule wardrobe”, ce implica un numar limitat de articole, dar care sunt calitative si posibil de combinat intre ele.

    Ms Alina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *