Cum să fii femeia IUBITĂ din spatele bărbatului de succes?

Foarte curând după ce ne căsătorim ne dăm seama că nu e usor să fii într-o relație. A trebuit să învăț din multe greșeli cum gândește un bărbat ca să fiu fericită cu el.

M-am convins că succesul într-o relație vine dupa multe, multe, multe EȘECURI. 

E adevarat că poți fi fericită fară un bărbat! Și nu depinzi de el ca să ai succes pe plan personal și profesional. DAR, dacă suntem sincere, absolut sincere, toate ne dorim un umăr pe care să punem capul. Ne dorim să avem alături un barbat care sa ne iubească și să ne alinte și la 60 de ani așa ca acum. Și nu vrem să imbatranim singure. Îmi aduc aminte că mergeam în mașină cu o doamnă în vârstă de 85 de ani și la un moment dat, când s-a oprit la o stație de alimentare, soțul o ajunge din urmă, îi deschide portiera mașinii, o sărută cu drag și apoi se uita la mine și-mi spune: ”Te rog sa ai grija de ea astazi!”

De ce așa de puține cupluri ajung să-și păstreze iubirea pana la această vârstă? 
”De ce căsătoriile moderne sunt așa de fragile?”

Pentru că facem totul pe dos! Cerem în loc să dăruim. Suntem preocupate să ne fie nouă bine pe moment și “la urmatorul Valentine, nu ne mai cantă nimeni un cântec de dragoste”. Sunt cuvintele unei soții de compozitor.

A venit la noi în vizită un cuplu să ne invite la nunta lor. Nu voi uita niciodată entuziasmul cu care povestea ea despre campionatul de fotbal la care a cumpărat bilete pentru amândoi. El era un fotbalist devotat.
“Irina, întotdeauna ți-a placut fotbalul?”
“Nu, doar de când l-am întâlnit pe Andrei!”
Ne povestea ca a învățat toate regulile jocului ca să meagă cu el și să-l încurajeze la fiecare meci.

Toate eram la fel ca Irina. Eram entuziasmate și pline de admirație. Dar undeva pe drum pierdem interesul față de ceea ce-l preocupă pe el. Ne gandim doar la interesele noastre. DAR ne așteptăm să fim iubite tot cu atâta afecțiune!!! Ne comparăm cu alte femei și îi reprosăm că nu ne tratează ca înainte.

Dar asta nu-l face sa ne iubeasca mai mult!!!

Te-ar putea cineva forța să iubești? Nu. Vrei un motiv din care să iubești. La fel și soțul tău. Faptul că ești căsătorită cu el și aveți copii împreună nu e un motiv suficient să te iubească. Trebuie să-i oferi ceea ce l-a făcut să fie atras de tine PRIMA DATĂ. Care era farmecul tău? Cu ce l-ai fascinat?

E adevarat că pare nedrept. Și noi vrem un motiv să iubim. Dar nu poți face ceea ce nu poți.

Nu-i poți spune să te iubească, dar POȚI să faci SĂ VREA să te iubească. Poti să stârnești dragostea.

Un bărbat e atras de femeia care simte cu el, îl admiră, îl apreciază, îl înțelege, se interesează și crede în el. Fiecare bărbat are nevoie să fie RESPECTAT, APRECIAT și SUSȚINUT ÎN SCOPURILE LUI de femeia care îl iubește.

Nevoia de a fi RESPECTAT

Un consilier pe relatii maritale, povesteste istoria unei fete foarte frumoase care era destul de credula in raport cu barbatii. S-a casatorit cu un arab care dupa nasterea primului copil a inceput sa bea si in timpul betiei si acceselor de furie o batea si se purta cu ea cu dispret. Consilierul a sfatuit-o sa-l paraseasca ORI daca vrea sa ramana cu el de dragul copiilor, atunci sa puna la cale un plan prin care sa-l castige. Strategia a fost sa ii ofere respectul pe care nu-l merita. A mers acasa si a inceput sa-l trateze ca si cum ar fi devenit barbatul pe care si-l dorea atat de mult. Pana acum povestea tuturor cat de rau se purta cu ea si asta il infuria de fiecare data insa acum ea a inceput sa-l vorbeasca de bine si sa-l laude inclusiv de fata cu altii. (Cu siguranta a putut vedea si anumite lucruri bune la el si se folosea de asta in avantajul ei). A hotarat sa-si schimne total gandirea in raport cu el, si sa vada sincer partea lui buna. El a ramas socat de schimbarea in atitudinea ei. Cea care nu-si putea tine gura acum il vorbeste de bine fata de altii. Schimbarea in felul cum o trata a inceput sa se vada dupa doar o saptamana. A inceput sa o trateze cu respect si ea a inceput sa capete valoare in ochii lui.

Multe femei cred ca daca isi impun parerea fata de sotii lor prin asta arata ca sunt puternice si nu se lasa calcate in picioare. Femeia puternica este cea care isi SPUNE pozitia dar il lasa pe el sa aleaga si nu-l face sa-i para rau pentru alegerea facuta. Prin asta aratam respect sotilor nostri! In mod voit le acordam prioritate in luarea deciziilor.

ADMIRAȚIA

Citeam scrisoarea unei femei către un consilier. Soțul o înșela întreținând o relație cu colega lui de serviciu. Când sotia lui a aflat, s-a infuriat foc și a cerut sfatul consilierului, care spre uimirea ei i-a spus ca soțul ei, cel mai probabil nu a încetat să o iubească, dar e un bărbat care se simte singur și iși caută împlinirea în admirația altei femei. ”Dacă vrei să-și vină în fire și să o parasească trebuie să joci diferit. Trebuie să fii gata să renunți la orgoliul tău. Trebuie să te cobori la nivelul emoțional al soțului tau și să fii mai atragatoare ca ea. Să-l castigi prin fiecare zambet și moment petrecut împreună. El are nevoie să audă apreciere în vocea ta când îi vorbești, bucurie și satisfacție! Acum are nevoie de asta la fel sau chiar mai mult decât de satisfacția sexuală.

Arma de luptă împotriva altei femei este persoana ta iubitoare, placută, veselă și plină de admirație.”

Este o greseala ca o femeie să presupună că dragostea soțului ei i se cuvine sau că o merită pentru că îi este soție.

”Trăim într-o lume imperfectă în care jurămintele nu mai sunt sacre și iubirea trebuie CÂȘTIGATĂ.”

Un bărbat are nevoie de admirație ca de aer. Este ceea ce îl motivează și il energizează. Iar în momentul în care soția lui nu mai este fanul numarul 1 al sotului ei, altcineva va ocupa acel loc. Și nu neaparat o alta femeie. O nouă activitate, un sport, prietenii, rețelele sociale, televizorul, etc.

SUSȚINERE ÎN SCOPURILE LUI

Țarul Petru 1 al Rusiei era considerat un om dur și foarte furios. În afară de mama lui, pe care o adora, singura femeie care a reușit să-i potolească accesele de mânie a fost Ecaterina, devenită Împărăteasa Ecaterina. Ecaterina era o femeie simplă, o țărancă servitoare la o fermă. Deși îl face pe țar să se îndrăgostească de ea prin frumusete, îi câștigă dragostea și devotamentul prin faptul că l-a susținut în scopurile lui politice. Ecaterina nu ezita niciodată să dea sfaturi politice soțului ei și a jucat un rol important la încheierea armistițiului semnat dupa razboiul ruso-turc din anii 1710-1711, salvându-l pe soțul ei de la un eșec diplomatic major. În urma acelui episod, Țarul Petru 1 a insituit ordinul “Sfânta Ecaterina” prin care le recompensa pe femei pentru operele lor de caritate.

O prietenă pe care o admir pentru felul în care își susține soțul, îmi povestea că a ajuns acasă frantă de oboseală după serviciu, a pus pungile cu cumpărături pe masa din bucătărie, casa în dezordine totală și a iesit afară să-l ajute pe soțul ei să termine niște sarcini afară. La sfârșit, când au intrat amândoi în casă și l-a întrebat: “Iubire, având în vedere dezastrul din casă ce ar reprezenta pentru tine o prioritate acum? El i-a spus: “Sa mancăm ceva și să ne odihnim”. Până ar fi venit el în casă, aș fi reușit, spunea ea, să fac și mâncare, și ordine ideală, și m-aș fi ales cu un simplu mulțumesc de la soțul meu. Dar acum, nici ordine, nici mâncare, dar un soț FERICIT și ÎMPLINIT că soția lui l-a înțeles și a pus umărul alături de el.

Iar câte femei cred că mâncarea și curățenia sunt pe primul loc! Și uităm că regele e mai important decât castelul. Și uităm că dacă vrem să fim tratate ca niște regine trebuie și noi să-i tratăm ca pe niște regi.

În CONCLUZIE, dacă vrem să fim fericite cu soții noștri, trebuie să îi atragem prin feminitate INTERIOARĂ. Când o femeie îi oferă soțului ei ceea de ce el are cea mai mare nevoie – respect, admirație și susținere, și le combină cu trăsături ca bunătatea, seninătatea, voioșia, mulțumirea, ea devine irezistibil de plăcută în ochii lui.

Multe femei cred că bărbații lor nu merită efortul. Dar când o femeie este dispusă să treacă cu vederea neajunsurile soțului ei, să-l aprecieze pentru calitățile lui, și să-l trateze ca și cum a devenit omul care și-a atins potențialul maxim, ea ajunge să fie nu doar iubită, dar prețuită și respectată și câștigă devotamentul soțului ei pentru totdeauna.

Ti-ar mai plãcea urmãtoarele...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *