O zi de naștere și o lecție de dăruire

Se apropia ziua de naștere a Annei și primul gând era să-i luăm și Sofiei un cadou, dar soțul meu a venit cu o ideie înțeleaptă. Sofia va putea experimenta ce înseamnă să te bucuri pentru altcineva și va putea să-i cumpere surioarei un cadou chiar din banii ei.

Cred că soțul meu are un farmec deosebit asupra fetițelor noastre, încât dupa 30 de minute de discuții și explicații, Sofia s-a lăsat convinsă și chiar era ÎNCÂNTATĂ de ideia de a merge împreună cu noi la magazin să aleagă cadoul surioarei ei.

Vizita la primul magazin nu s-a soldat cu succes pentru că nu am gasit nici o jucărie de calitate. Dacă expresia ”păpușa de la chernobyl” nu-ți spune nimic, păi uite că păpușile din magazinele noastre nu pot fi pieptănate fiindca dacă le scoți elasticul rămân cu capul chel.

Dacă inițial era vorba că ii vom cumpăra Annei fiecare câte un cadou, păi uite că acum Sofia era gata să pună banii ei împreuna cu ai Annei și ai lui mami și tati, și să cumpărăm un singur cadou, dar CALITATIV!

Alegerea finală a fost păpușa Barbie servind ceai la o măsuță drăguță împreună cu fetița ei! Un cadou nu prea greu de împărțit fiindcă vine cu 2 păpuși.

DEZNODĂMÂNTUL?! Peste câteva ore, Anna afirmă cu deosebită încântare: ”Mama, Sofia mi-a dat din banii ei pentru cadoul de ziua mea! Eu o să mă-mpart cu Sofia! O să-i dau să se joace cu jucăriile mele!” 

Ti-ar mai plãcea urmãtoarele...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *